Zakaj je zdaj čas, da preidete na brezžično polnjenje

Hitro vprašanje: Kolikokrat na dan polnite telefon?

Raziskava, ki jo je izvedel Veloxity, je pokazala, da so mobilni uporabniki v New Yorku poročali o povprečni polnitvi 2,6-krat na dan. To je dokaz, da smo nenehno prilepljeni na svoje telefone. Pametni telefoni temeljito spreminjajo naše življenje, zato je popolnoma normalno, da vsake toliko vklopimo svoje telefone.

Toda kako pogosto vas polnjenje ovira? Neugledni polnilni kabli, nakopičeni na vaši mizi ali tleh, ko se trudite najti pravi polnilnik za vaše naprave, in frustracije, ki nastanejo, ko pozabite vklopiti gumb za vklop, so nekaj, kar bomo rešili danes.

Zahvaljujoč brezžičnemu polnjenju se lahko poslovite od brezčasne težave, ki vam jo prinašajo tradicionalni kabli. Če še danes nimate brezžičnega polnilnika, zamujate veliko časa!

Kaj je brezžično polnjenje in kako deluje?

Preprosto povedano, brezžično polnjenje pomeni, da dvignete telefon in ga odložite na polnilno postajo, ne da bi morali priključiti žico na napravo. Očitno je, da brezžično polnjenje ni popolnoma brezžično, saj morate polnilec še vedno priključiti v glavno električno vtičnico.

Brezžični polnilnik je običajno v obliki stojala, podloge ali podloge. Tehnologija brezžičnega polnjenja, ki se v glavnem uporablja danes, je znana kot Qi, ki se izgovori “Chi”. Ta standard se uporablja v različnih znamkah od iPhone do Samsung Galaxy in več.

Kako torej vsa čarovnija deluje v zakulisju? Tukaj je kratek primer:

 1. V telefonu je majhna sprejemna indukcijska tuljava iz bakra.
 2. V brezžičnem polnilniku je tudi bakrena oddajna tuljava.
 3. Ko postavite telefon na brezžični polnilnik, tuljava oddajnika sprejema in pretvarja energijo magnetnega polja.
 4. Energija se nato pretvori v elektriko za napajanje telefona. To je znano kot elektromagnetna indukcija.

V bistvu sprejemnik (telefon) »komunicira« s polnilno postajo. Če telefon prižge zeleno luč za sprejem napajanja, je brezžično polnjenje uspešno.

Ali so brezžični polnilniki varni za uporabo?

Eno pogostejših vprašanj v zvezi s to temo je, “kako varno je brezžično polnjenje?”

V nasprotju s splošnim prepričanjem je brezžično polnjenje varno za uporabo. Ne bo poškodoval baterije vašega pametnega telefona, saj proces upravlja zelo previdno. Da, brezžični polnilniki za telefone oddajajo sevanje EMF (električna in magnetna polja), vendar je obseg, ki ga oddaja, precej nizek. V sedanji obliki brezžični polnilniki ne bodo predstavljali nevarnosti za zdravje ljudi.

“Ali se bodo brezžični polnilniki segreli?” No, vsi polnilniki med polnjenjem ustvarijo nekaj toplote. Polnilniki, zlasti Ankerjevi, so šli skozi obsežno testiranje z dodatnimi varnostnimi funkcijami, vgrajenimi v vsakega od njih za popolno zaščito vas in vaših naprav.

Prednosti brezžičnega polnjenja

Težko je zanikati priročnost brezžičnega polnilnika. Navsezadnje je brezžično polnjenje prineslo številne pozitivne spremembe, saj blaži številne težave in neučinkovitosti, ki jih povzroča žično polnjenje. Pa preidimo k bistvu.

 1. Brez težav
  Če ste si kdaj vzeli 5 minut, da razvozlate vozel žic in vrvic, poznate privlačnost brezžičnega polnjenja. Prva prednost, ki pride na misel, je, da se vam nikoli ne bo treba ubadati z nadležnimi kabli. Predstavljajte si, da vam ni treba priklapljati in odklapljati kabla vsakič, ko morate napolniti telefon (v mojem primeru telefone). Vse kar morate storiti je, da ga odložite za polnjenje in ga vzamete, ko ste pripravljeni na delo. Tako preprosto!
 2. Polnite več naprav hkrati
  Nekaj ​​žic je dovolj, da bo vaša miza videti neurejena. Pet žic? Katastrofa. Druga očitna prednost brezžičnega polnjenja je, da lahko večina brezžičnih polnilnikov hkrati upravlja več pripomočkov. Imate nekaj naprav z nizko baterijo? Preprosto postavite telefon, uro ali brezžične slušalke na brezžični polnilnik in pustite, da energija teče.
 3. Varnost na prvem mestu
  Se spomnite, kako sem govoril o tem, kako varno je brezžično polnjenje? Večina brezžičnih polnilnikov je pametnih. Ko je telefon popolnoma napolnjen, se bo brezžični polnilnik samodejno izklopil. To zagotavlja varnejše polnjenje, varčuje z energijo in preprečuje pregrevanje med procesom.
 4. Prenosljivost
  Za tiste, ki so nenehno v gibanju, je brezžični prenosni polnilnik božji dar. Poleg brezžičnega polnjenja doma ali v službi lahko polnite tudi, ko ste na poti, da ostanete produktivni. Preprosto pritrdite brezžični polnilnik na hrbtno stran telefona in svojemu telefonu dajte dodatno moč. Dodatne priloge niso potrebne!
 5. Brez obrabe
  Ste naveličani gledanja, kako zlahka se kabli zlomijo in pokvarijo? Ker sem. Z brezžičnim polnilnikom vam ni treba skrbeti za menjavo kablov vsakih šest mesecev. Ah, veselje, da se vam nikoli več ne bo treba truditi s priklapljanjem in odklapljanjem kablov. Prihrani tudi denar!

5 priporočenih brezžičnih polnilnikov za vas

Preden začnemo, velja omeniti, da spodaj omenjeni brezžični polnilniki ne pomenijo, da ste prisiljeni kupiti katerega od njih. Za vaše udobje sem zbral nekaj brezžičnih polnilnikov za eno in več naprav. Brez odlašanja, tukaj je 6 najboljših brezžičnih polnilnikov, ki vam bodo pomagali za vedno prerezati kabel.

Anker 622 Magnetni brezžični powerbank (MagGo)

Magnetni brezžični powerbank Anker 622, zasnovana za serije iPhone 13 in 12, je najnovejši dodatek v obsegu brezžičnega polnjenja. Prenosni polnilnik ima vsestransko vgrajeno zložljivo stojalo, ki uporabnikom omogoča udoben kot gledanja. Zahvaljujoč izjemno močnim magnetom se zaskoči na zadnjo stran vašega telefona za takojšnje in brezskrbno polnjenje. Njegova tanka in skromna velikost ima kapaciteto 5.000 mAh, kar vam omogoča 17 ur podaljšane uporabe!

Anker MagGo 633 brezžični magnetni polnilec in powerbank

Če imate raje nekaj priročnega in hitrega, je MagGo 633 brezžični polnilnik, ki izpolni vaše zahteve. Elegantno stojalo je postavljeno pod optimalnim kotom za uporabo Face ID-ja in ogledovanje sporočil. Opremljen je s funkcijo pametnega polnjenja in samodejno preklaplja med načini polnjenja 5 W, 7,5 W, 10 W in 15 W, odvisno od vaše naprave. Za piko na i je brezžičnemu polnilniku priložen napajalnik, tako da vam ga ni treba kupiti posebej.

Anker 623 Magnetni brezžični polnilec (MagGo) 

Magnetni brezžični polnilnik Anker 623 je še ena polnilna postaja iz linije MagGo, zasnovana za hkratno napajanje serije iPhone 13/12 in AirPods Pro. Površina za polnjenje telefona, ki se obrne do največjega obsega 60°, olajša gledanje. Brezžični polnilnik je na voljo tudi v edinstveni obliki pločevinke soda s štirimi modnimi barvami, med katerimi lahko izbirate, kar takoj poudari eleganten obraz.

Anker PowerWave Select+ pad

Do sedaj je brezžično polnjenje potekalo na omarici, telefona ni bilo mogoče uporabljati med polnjenjem. Pri PowerWave Select+ Pad podstavku za brezžično polnjenje zaradi nove magnetne tehnologije lahko med polnjenjem telefon uporabljate. Popolno za igranje iger ali podobnih scenarijev. Izjemen dizajn: površina iz PU usnja, ki je mehka na dotik, s čvrstim aluminijastim podstavkom omogoča boljšo zaščito telefona, zaradi česar je idealna polnilna blazinica.

Anker PowerWave Select magnetni 2 v 1 podstavek

Če ste popolnoma vloženi v naprave Apple, je PowerWave magnetni 2 v 1 podstavek popolna rešitev za polnjenje iPhone 12/13 pod želenim kotom, hkrati pa spodaj lahko polnite še svoje AirPods. Izhodna moč znaša 15W od tega 7.5W za zgornji polnilec za iPhone 12/13. Ima celo dve značilni LED lučki, ki označujeta stanje polnjenja, ko so vaše naprave v položaju (indikator iPhone na levi in slušalke na desni).

Brez kablov, brez težav

Tukaj imate priporočila najboljših brezžičnih polnilnikov za vaše naprave. V zadnjih letih je neizogiben premik k brezžičnemu polnjenju postal bolj očiten. Če še niste opazili, je svet vsak dan malo bolj brezžičen. Čas je, da se odrečete kablom in se tudi odločite za brezžično povezavo!

Izberite polja, ki bodo prikazana. Druga bodo skrita. Povlecite in spustite, da preuredite vrstni red.
 • Slika
 • Šifra
 • Ocena
 • Cena
 • Dodaj v košarico
 • Ločljivost
 • Trajanje baterije
 • Solarno polnjenje
 • Enkripcija podatkov
 • Vodoodpornost
 • Nosilec
 • Vgrajena LED luč
 • Nočni vid
 • Alarm proti kraji
 • Delovanje brez baze
 • AI funkcije
 • Video spomin
 • Povezljivost
 • Dodatne informacije
Click outside to hide the comparison bar
Primerjaj