Vse kar morate vedeti o prenosnih polnilnih postajah

To je eden tistih hladnih vikendov po dolgem napornem tednu. Prispeli ste do mesta za kampiranje, postavili šotor in pripravljeni ste pripraviti večerjo za družino. Zdaj je pravi čas za nekaj glasbe za kampiranje.

Toda na vašo žalost je zvočniku Bluetooth zmanjkalo energije in nikakor ne morete tvegati svojega edinega napajalnika za nastavitev vzdušja.

Torej ste se pravkar znašli v situaciji, ko boste potrebovali prenosno elektrarno, da si prihranite izlet. Za tiste, ki še vedno niste seznanjeni s tem izrazom, poglejmo globlje.

Kaj je prenosna polnilna postaja oz. prenosna elektrarna?

Prenosne elektrarne so v zadnjih letih vse bolj priljubljene. To so v bistvu visoko zmogljivi prenosni akumulatorji, ki lahko polnijo številne naprave in majhne aplikacije prek polnilne baterije. To pomeni, da za delovanje ne potrebujete goriva.

Prenosne elektrarne imajo običajno kombinacijo vtičnic AC, DC vtičnic, USB-C vtičnic, USB-A vtičnic in avtomobilskih vtičnic. S temi je zdaj lažje kot kdaj koli prej ostati blizu vira energije.

Zakaj potrebujete prenosno elektrarno?

Od najbolj robustnih ekspedicij do družinskega kampiranja, držite vso svojo opremo napolnjeno in pripravljeno, kar vam omogoča neomejeno raziskovanje. Tukaj je nekaj drugih razlogov, zakaj je lastništvo prenosne elektrarne koristno:

1. Veliko časa preživite na poti

Če radi kampirate ali se odpravljate na pustolovščine, vam lahko kompaktna in prenosna elektrarna pride prav, ko nimate dostopnih vtičnic.

2. Napolnite vse naprave in male aparate hkrati

V primerjavi s klasičnimi powerbanki imajo prenosne elektrarne veliko večjo zmogljivost za polnjenje vseh vaših osnovnih naprav, kamor koli greste. Čas je, da se znebite okornih adapterjev in kablov!

3. Neprekinjeno napajanje med izpadi električne energije in v nujnih primerih

Želite biti pripravljeni na pomanjkanje električne energije doma in preživeti izpad elektrike? Vedno se splača opremiti s prenosno elektrarno. Če jo imate, boste lahko še naprej opravljali vsakodnevne dejavnosti, kot je kuhanje ali vzdrževanje osnovnih potrebščin.


4. Polnilna in zelena

Za razliko od tradicionalnih plinskih generatorjev, ki onesnažujejo okolje, prenosne elektrarne zagotavljajo čisto in trajnostno energijo za daljša obdobja. Lahko jih tudi polnimo preko sončnih panelov.

Na kaj moram biti pozoren pri nakupu prenosne elektrarne?

Zbrali smo 5 glavnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri nakupu prenosne elektrarne. Ko boste nakupovali, vam bo pozorna pozornost na te funkcije pomagala izbrati tisto, ki najbolje ustreza vašim potrebam.

1. Izberite pravo zmogljivost

Nanaša se na velikost baterije glede na to, koliko električne energije lahko zagotovi in se meri v vatnih urah (Wh). Večja kot je zmogljivost, dlje lahko polni vaše naprave!

Če imate nižje zahteve po energiji za polnjenje samo telefona, tablice ali prenosnika, se lahko odločite za prenosno elektrarno z manjšo zmogljivostjo med 200-300 Wh. Za daljše potovanje, kot je pobeg ob koncu tedna, kjer bi poleg uporabe svojih osebnih naprav radi kuhali in skuhali kavo, bi bila idealna prenosna elektrarna srednjega razreda z močjo okoli 500 Wh.

Za tiste, ki jih zanima vanlife ali nenehno živijo zunaj omrežja, lahko pridobitev elektrarne z več kot 1000 Wh podpira vaša orodja in naprave. In seveda za pripravo na predvidljivo daljši izpad električne energije, kot je snežna nevihta.

2. Izberite dolgotrajnejše baterije

Dolgotrajna elektrarna je pomembna, saj bo napajala vaše osnovne potrebščine na dolgem potovanju ali med izpadom elektrike. Prva stvar, ki jo je treba pogledati, je baterijska celica, ki je osrednja komponenta prenosne elektrarne.

Zagotoviti boste morali, da je v jedru opremljen z baterijami LiFePO4 (litijev železov fosfat ali LFP) za veliko daljšo življenjsko dobo in večjo varnost. Običajno se uporabljajo za visokozmogljive aplikacije, kot so električna vozila, električna orodja in radijsko vodeni (RC) avtomobili.

Baterije LiFePO4 zdržijo bistveno dlje kot baterije NMC, ki se običajno uporabljajo v prenosnih elektrarnah. Zagotovijo lahko 3000 ciklov polnjenja v primerjavi s povprečjem v panogi 500. To pomeni, da lahko vaša elektrarna zdrži leta, ne da bi pri tem izgubila svojo zmogljivost. Ste kdaj imeli telefon, ki je umrl kmalu po popolnem ponovnem polnjenju? To je zato, ker se je baterija postarala in izgubila zmogljivost. Vsekakor ne želite, da bi vaš vir energije ugasnil na polovici poti ali med izpadom.

Druga prednost baterij LiFePO4 je, da so izjemno varne za uporabo zaradi boljše toplotne in strukturne stabilnosti. To pomeni, da so LiFePO4 baterije negorljive in lahko prenesejo visoke temperature, ne da bi se razgradile. To je nekaj, česar svinčeno kislina in druge vrste baterij ne ponujajo.

3. Trajnost

Zagotovite si prenosno elektrarno, ki je narejena za na prostem in ima enodelno zasnovo, ki ponuja robustno in trdno konstrukcijo. Tako je vedno pripravljen, da gre z vami na vašo naslednjo veliko avanturo.

4. Dobra kakovost izdelave

Poleg uporabe varnih baterij s trdno zunanjostjo poglejte pod pokrov. Prepričajte se, da ima vaša prenosna elektrarna notranjost, ki je sestavljena iz elektronskih komponent industrijskega standarda in visokokakovostnih materialov.

5. Število vhodov

Pridobivanje prenosne elektrarne z dovolj priključki je pomembno za izpolnjevanje vaših potreb po električni energiji zunaj omrežja. Na primer, če pogosteje polnite naprave, se lahko odločite za eno z dodatnimi standardnimi vtičnicami.

Anker 757 PowerHouse je opremljen z veliko vtičnicami za napajanje do 13 naprav hkrati.

Najboljše prenosne elektrarne za na prostem in v nujnih primerih

Če ste navdušenec na prostem ali nekdo, ki se želi pripraviti na naslednjo katastrofo, potrebujete zanesljiv vir energije za delovanje vseh vaših osnovnih potrebščin in ostanete povezani s svetom. In da bi to naredili, boste morali investirati v visokokakovostno prenosno elektrarno.

 • Anker 521 PowerHouse – 256Wh

Prenosna napajalna postaja Anker 521 s kapaciteto celice 256 Wh je zasnovana za napajanje majhnih naprav, kot so vaš telefon, prenosni računalnik ali karkoli z vrati USB-C. Na voljo je z 2 vhodoma AC, 2 vhodoma USB-A, 60 W vhodom USB-C PD in vtičnico za avto, tako da lahko polnite 6 naprav hkrati. Poleg tega vgrajena lučka LED na sprednji plošči zagotavlja dodatno udobje, kamor koli ga vzamete – kot nalašč za pobeg ob koncu tedna ali idealen spremljevalec v nujnih primerih.

Glede na to, zakaj je to najbolj vzdržljiva prenosna elektrarna doslej, je prenosna elektrarna opremljena z vrhunskimi LiFePO4 baterijami, ki imajo 6-krat daljšo življenjsko dobo. Elektrarna je na voljo tudi v enodelni strukturi, ki je odporna na padce, z brezhibno integriranim ročajem in industrijsko standardno električno komponento – vse, da zdrži vsako pustolovščino.

 • Anker 535 PowerHouse – 512Wh

Prenosna elektrarna Anker 535 lahko napaja veliko naprav, ki imajo manj kot 500 Wh. 4 AC vtičnice, vrata USB-C za hitro polnjenje, 3 vrata USB-A in vtičnica za avto vam omogočajo, da napajate 9 naprav hkrati! Tako kot prejšnji model je tudi ta elektrarna opremljena z baterijami LiFePO4, ki imajo 6-krat daljšo življenjsko dobo za varnejšo uporabo na dolgi rok. Druga impresivna lastnost je njegova zmožnost ponovnega polnjenja od 0 % do 80 % v samo 2,4 ure.

Kljub ogromni zmogljivosti 512 Wh je dovolj kompakten, da zagotavlja neprimerljivo udobje za delo na terenu, kampiranje avtodomov in nujne primere doma, da ostanete povezani kadar koli in kjer koli. Z vgrajeno LED-lučjo vam ni treba nositi dodatnih luči, ko greste s to elektrarno na kampiranje ali med izpadom električne energije. Kako priročno!

 • Anker 757 PowerHouse – 1229Wh

Ta prenosna elektrarna ima vse. Anker 757 PowerHouse – 1229 Wh | 1500 W bo predstavljen 12. aprila 2022 kot najnaprednejša Ankerjeva najdaljša vzdržljivost in visoko zmogljiva rezervna baterija, ki omogoča veliko več kot le zagotavljanje zasilnega napajanja.

Baterija z najdaljšo življenjsko dobo na svetu

Več kot 3000 polnih ciklov polnjenja, preden opazite kakršno koli opazno zmanjšanje zmogljivosti – 6x povprečje v panogi

Ocena 50.000 ur na vseh elektronskih komponentah – 5 × povprečje v industriji

5-letna garancija—3 leta dlje od povprečja v industriji

Če živite v kraju, kjer so izpadi elektrike pogost pojav, ali če ste navdušeni navdušenec na prostem, potem je ta prenosna elektrarna tista, ki je ne smete zamuditi. Zasnovan za polnjenje več kot le vaših telefonov in tablic, lahko poganja električne žare, hladilnike, črpalke, aparate za kavo, aparate CPAP in drugo.

Za razliko od drugih elektrarn na trgu, ki potrebujejo več ur za polnjenje, lahko Anker 757 PowerHouse napolnite od 0 % do več kot 80 % v samo 1 uri.

Hitro polnjenje je mogoče s tehnologijo HyperFlash z uporabo dvosmernega pretvornika, ki črpa energijo iz standardnega AC vtiča pri večjih hitrostih.

Ostanite priključeni!

Ali nameravate pridobiti dodaten občutek varnosti, ko se odpravljate na vikend potovanje in vam nikoli ne bo treba skrbeti zaradi pomanjkanja električne energije? Te dolgotrajne prenosne elektrarne so praktične in popolne, da jih imate pri roki, da bodo vaše naprave delovale en dan ali več. Če imate še vedno vprašanja, pobrskajte po naši trgovini ali obiščite našo skupnost, da se pridružite razpravi in dobite pomoč strokovnjakov.

Izberite polja, ki bodo prikazana. Druga bodo skrita. Povlecite in spustite, da preuredite vrstni red.
 • Slika
 • Šifra
 • Ocena
 • Cena
 • Dodaj v košarico
 • Ločljivost
 • Trajanje baterije
 • Solarno polnjenje
 • Enkripcija podatkov
 • Vodoodpornost
 • Nosilec
 • Vgrajena LED luč
 • Nočni vid
 • Alarm proti kraji
 • Delovanje brez baze
 • AI funkcije
 • Video spomin
 • Povezljivost
 • Dodatne informacije
Click outside to hide the comparison bar
Primerjaj