Kako izbrati najboljši power bank za vaš telefon?

Na prvi pogled so powerbanki super preproste naprave. To je samo ena velika baterija, kajne? Err, ja, pravzaprav je tako! Glede na to je treba upoštevati ogromno različnih možnosti, zmogljivosti in tehnologij, da boste vi in vaše naprave kar najbolje izkoristili njihovo moč.

Kot najbolj znana blagovna znamka powerbank-ov na svetu lahko zaupate našim nasvetom. In če na koncu ne izberete Ankerja, je to tudi ok! Samo širimo znanje.

To je popoln vodnik za začetnike, zato lahko skočite na druge razdelke, če ste že na tekočem z nekaterimi stvarmi.

Razlaga žargona

Obstajajo 3 glavne specifikacije, s katerimi se boste morali seznaniti, ko boste nakupovali Power Bank.

 • Zmogljivost – To je, koliko “soka” hrani power bank, običajno merjeno v miliamperskih urah (mAh).
 • Vhodna moč – To je količina energije, ki je potrebna za ponovno polnjenje samega akumulatorja.
 • Izhodna moč – To je količina energije, ki jo polnilec lahko da drugim napravam.
 • Vhodi – To je vrsta vtičnic ali priključkov. Veliko powerbankov se zdaj polni prek vhoda USB-C, vendar se lahko pogosto napajajo tudi prek USB-A (tradicionalni vtič USB).

Velikost proti moči

Kot pri vsem v življenju je tudi vaš powerbank kompromis. Morali boste uravnotežiti količino moči, ki jo želite, z velikostjo naprave, ki jo želite nositi s seboj. Žepni polnilec vam ne bo pomagal preživeti tedna v divjini, a velika plastična plošča ne bo videti čudovita, če bo visela iz vaše torbice v kafiču.

 • Žepni polnilniki (3000–9000 mAh) vam bodo zagotovili eno ali morda dve polni polnitvi vašega telefona, zato so odlični za celo noč. Na voljo so tudi v stotinah barv, oblik in velikosti, tako da jih lahko stilizirate ali skrijete. Na splošno boste pri tej velikosti tablični računalnik lahko tudi počasi polnili, vendar morda ne bo dosegel 100 % – prenosni računalniki in kaj večjega ne pride v poštev.
 • Srednji polnilniki (9000–15000 mAh) vam bodo zagotovili vsaj dve ali tri polnjenja za telefon ali eno za tablico. Običajno so preveliki in težki za žep, zato jih boste morali nositi v torbi, če ste na poti. Odvisno od izhodne moči napajalnika boste potencialno lahko začeli polniti prenosnike v tem obsegu.
 • Veliki polnilniki (15000 mAh+) so v bistvu neomejeni glede števila polnjenj, ki jih lahko dajo in katere naprave lahko napajajo. Te napajalne enote lahko vaš telefon polnijo teden dni ali več in lahko napajajo karkoli, od prenosnih računalnikov do … karkoli! Bi radi hladno pijačo iz mojega hladilnika, ki ga poganja PowerHouse?

Koliko polnjenj lahko dobim?

Skoraj vse polnilne baterije (vključno z napajalnimi baterijami in baterijami v telefonu in tablici) se merijo v miliamper urah (mAh). Na primer, iPhone 12 ima baterijo 2.815 mAh.

Če ima moj telefon baterijo z zmogljivostjo 2815 mAh in ima tudi moj napajalnik kapaciteto 2815 mAh, bi moral telefon napolniti točno enkrat, kajne? NAROBE. Ko bi le bilo življenje tako preprosto … Proces prenosa naboja iz ene baterije v drugo zahteva energijo. Pri večini napajalnikov lahko pričakujete, da boste izgubili do približno 30 % skupne zmogljivosti samo s potiskanjem polnjenja z ene strani na drugo (kakovostnejši napajalniki bodo izgubili manj).

Torej, če imam 10.000 mAh powerbank, bo od tega uporabnega le približno 7.000 mAh. Za iPhone 12 bi prejeli manj kot 3 polnjenja.

Vhod in izhod

Powerbanki in telefoni so dovolj pametni, da se natančno odločijo, koliko energije je treba dati in prejeti.

Recimo, da ima vaš telefon na vhodu 5 voltov in 2 ampera (5 V/2 A). Če imate napajalnik, ki ima enako moč kot vhod tega telefona, se bo polnil z najhitrejšo možno hitrostjo. Če je izhodna napetost vaše napajalne enote nižja od 5 V/2 A, se bo polnila v redu, a počasneje. Če je izhodna napetost napajalnika višja od 5 V/2 A, boste polnili s polno hitrostjo in dodatna moč ne predstavlja tveganja za vaš telefon ali polnilnik.

Pomembno si je zapomniti, da če želite najhitrejše možno polnjenje, uskladite vhod in izhod. Toda najslabše, kar se lahko zgodi, če tega ne storite, je, da se vaše naprave ali napajalna banka polnijo počasi. Le tako boste lahko izbrali najboljši power bank.

Kaj pa hitro polnjenje?

Nekoč je obstajala samo ena tehnologija hitrega polnjenja: Qualcomm Quick Charge. Dandanes imajo skoraj vsi telefoni Android svojo lastniško strojno opremo za hitro polnjenje. Te znamke ne marajo deliti svojih skrivnosti, tako da, razen če ima vaš polnilec ali napajalna banka njihovo ekskluzivno strojno opremo, se ne bo polnil s polno hitrostjo (tudi če se vhod in izhod popolnoma ujemata). Torej, če želite napajalnik, ki polni vaš telefon z največjo možno hitrostjo, boste verjetno morali dobiti napajalnik neposredno od istega proizvajalca.

Če ga ne izdelajo, boste polnili veliko različnih naprav ali pa ne želite plačati premije, katera koli napajalna banka bo še vedno popolnoma dobro polnila vaš telefon (čeprav ne z največjo hitrostjo).

Kako izbrati najboljši power bank za vaš telefon?

Zdaj lahko podamo nekaj priporočil kako izbrati najboljši power bank za vaš telefon. Ne pozabite, da vam ni treba kupiti Ankerja, to je samo naše priporočilo, ker menimo, da so najboljši. Za vas bo deloval polnilnik z enako zmogljivostjo in izhodnimi vrati.

za Android in iPhone telefone:

za tablične računalnike in prenosnike:

Nekaj drugega, kar morate upoštevati, je kabel, ki ga uporabljate s telefonom. Če polnite s kablom USB-C, bi bilo vredno investirati v prenosni polnilnik, ki se prav tako polni prek USB-C, tako boste morali nositi samo en kabel. Na žalost telefoni iPhone še vedno uporabljajo priključke Lightning, ki so lastniška strojna oprema Apple, tako da ne boste našli napajalne powerbanke, ki bi se lahko polnili s tem priključkom (vzdih).

Brezžični in magnetni polnilniki

Potem ko je leta 2020 izšel iPhone 12 z MagSafe, so se začele pojavljati napajalne baterije, ki se magnetno prilepijo na vaš telefon. So odlična možnost, če uporabljate najnovejšo generacijo iPhona. Magnetna baterija Anker 622 (MagGo) se popolnoma prilega temu, in če želite videti več iz naše celotne ponudbe magnetnih brezžičnih polnilnikov za iPhone, kliknite tukaj.

Če niste uporabnik iPhona, a vseeno obožujete udobje brezžičnega polnjenja, je PowerCore III 10K Wireless odlična izbira! Ki se lahko brezžično polni in brezžično polni vaše naprave.

Ne pozabite pa, da je brezžično polnjenje manj učinkovito kot polnjenje s kablom, zato boste med prenosom energije izgubili dodatno zmogljivost.

Zaključek

Naši powerbanki so dosledno ocenjeni kot najboljši na svetu, zato nam lahko zaupate, ko gre za kar koli v zvezi s polnjenjem. Če imate še vedno vprašanja, najboljši power bank, pobrskajte po naši trgovini ali se obrnite na našo prodajno ekipo in poiščite pomoč.

Izberite polja, ki bodo prikazana. Druga bodo skrita. Povlecite in spustite, da preuredite vrstni red.
 • Slika
 • Šifra
 • Ocena
 • Cena
 • Dodaj v košarico
 • Ločljivost
 • Trajanje baterije
 • Solarno polnjenje
 • Enkripcija podatkov
 • Vodoodpornost
 • Nosilec
 • Vgrajena LED luč
 • Nočni vid
 • Alarm proti kraji
 • Delovanje brez baze
 • AI funkcije
 • Video spomin
 • Povezljivost
 • Dodatne informacije
Click outside to hide the comparison bar
Primerjaj